Palvelukuvaus

Tule tutustumaan Villa Ensiin, asuntoihimme ja palveluihimme paikan päälle! Tiedustele vapaita asuntoja!

Palvelutalossamme on ammattitaitoinen hoitohenkilöstö sekä oma siivooja.

Kaikki asunnot ovat valoisia ja suunnittelussa on panostettu yksilöllisyyteen, viihtyisyyteen ja turvallisuuteen. Asukkaiden yhteisessä käytössä ovat lisäksi olohuone, ruokasali, saunaosasto sekä piha. Asunnon voit sisustaa mielesi mukaan omilla huonekaluilla ja tauluilla.

Villa Ensin asumispalvelut on tarkoitettu ensisijaisesti omatoimisille tai pientä apua tarvitseville seniori ikäisille henkilöille, niin yksinasuville kuin aviopuolisoillekkin. Villa Ensin asukkailla on mahdollisuus turvalliseen asumiseen ja siihen liittyvien erilaisten palvelujen käyttämiseen. Meille voi myös muuttaa lyhytaikaisesti esim. jälkikuntoutukseen tai putkiremontin ajaksi.

Terveydenhoito:

Asukkaille tehdään yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma, jota päivitämme säännöllisin välein yhdessä asukkaan toiveita huomioiden. Vastaamme palvelukuvauksen mukaisista peruspalveluista sekä tarjoamme asukkaille lisäpalveluita ylimääräiset palvelut hinnaston mukaisesti.

Meillä käy myös tarvittaessa jalkahoitaja, hieroja sekä kampaaja. Tiesithän, että meillä voit asua niin pitkään kuin haluat, niissä puitteissa, että se on turvallista asumista.

Vuokraan kuuluu peruspalvelu, sisältäen seuraavaa:

Siivous – liinavaatteet:

Kaikissa asunnoissa tehdään viikkosiivous, sovittuna arkipäivänä.

Liinavaatteet ja pyyheliinat vaihdetaan kerran viikossa ja pestään pesulassa.

Ikkunat pestään kerran vuodessa.

Sauna tai suihkuapu:

Sauna,- tai suihkuapu on kerran viikossa, sovittuna arkipäivänä.

Yhteiset tilat:

Olohuone ja ruokasali ovat asukkaiden käytettävissä, näitä voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin. Asukkaita varten Villa Ensin sisäpiha pidetään viihtyisänä ympäri vuoden.

Turvallisuusjärjestelmä:

Asukkailla on turvapuhelin ja turvaranneke. Jokaisessa asunnossa on summeripuhelin ulko-oveen.

Villa Ensin pohja- ja ensimmäisessä kerroksessa on murtohälyttimet.

Kaikissa huoneistoissa ja yhteisissä tiloissa on palohälyttimet.

Henkilökunta:

Palveluista vastaa moniammatillinen henkilökunta. Peruspalveluun kuuluu aamu,- ja iltakierron aikana lyhyt kontrollikäynti asukkaan näin toivoessa sekä verenpaineen ja painon seuranta kerran kuukaudessa. Sairaanhoitajan palvelut ovat tavoitettavissa pääsääntöisesti arkipäivisin ja välillä myös viikonloppuisin.

Henkilökunta on paikalla klo 7.45 – 20.00. Yöaikana päivystää ADD Secure turvapuhelimen kautta.

Asukkailla on mahdollisuus tiedustella Kotikadun huoltopalveluita omakustannushintaan.

Liikunta ja kahvit:

Kevät,- ja syyskaudella asukkaille järjestetään kerran viikossa tuolijumppaa.

Kesällä panostamme ulkoiluun, niinpä meillä alkaa toukokuussa ulkoilut raittiissa ulkoilmassa. Tämä kaikki on vapaaehtoista osallistumista omien mieltymyksien mukaan.

Iltapäiväkahvit juodaan kesällä sään salliessa omassa kauniissa pihassa ja muuna aikana alakerran olohuoneessa. Iltapäiväkahvilla järjestetään asukkaita kiinnostavia keskusteluita, tietovisoja ja muuta virikeohjelmaa hoitajien vetämänä.

Säännöllisin välein meillä käy ulkopuolisia esiintyjiä talossa. Asukkaille on järjestetty mm. pianokonserttia, kuorolaulua, runolausuntaa, teatteria, suomen Lucia, taikuri, ym. viriketapahtumaa.

Lisäpalveluista ja ateriapalveluista on mahdollista tiedustella yksilöllisen tarpeen mukaan, näistä laskutetaan ylimääräiset palvelut hinnaston mukaisesti.