Palvelukuvaus

Tule tutustumaan Villa Ensiin, asuntoihimme ja palveluihimme paikan päälle! Tiedustele vapaita asuntoja!

Palvelutalo Villa Ensi Oy on ainutlaatuinen jugendrakennus Helsingissä Merikatu 23:ssa, joka tarjoaa parasta mahdollista vuokra-asumista  viihtyisässä kodissa yhdistettynä palvelutalon turvallisuuteen. Talossa on ammattitaitoinen sairaanhoitohenkilöstö.

Kaikki asunnot ovat valoisia ja suunnittelussa on panostettu yksilöllisyyteen, viihtyisyyteen ja turvallisuuteen. Asukkaiden yhteisessä käytössä ovat lisäksi olohuone ja ruokasali sekä saunaosasto. Asunnon voit sisustaa mielesi mukaan omilla huonekaluilla.

Villa Ensin asumispalvelut on tarkoitettu ensisijaisesti seniori ikäisille henkilöille, niin yksinasuville kuin aviopuolisoillekkin, joilla siten on mahdollisuus turvalliseen asumiseen ja siihen liittyjen erilaisten palvelujen käyttämiseen. Meille voi myös muuttaa lyhytaikaisesti esim.jälkikuntoutukseen, jos kotiin tulee putkiremontti, kesälomalle tms.

Terveydenhoito:

Terveyden – ja sairaanhoito ovat myös jokaisella yksilöllistä. Vastaamme hoitotarpeisiin esimerkiksi: lääkehoito, INR, RR – mittaukset , haavanhoidot. Keskustelemme jokaisen uuden asukkaan kanssa, hänen toiveistaan ja sairaanhoidollisista tarpeistaan ja pyrimme toteuttamaan ne parhaalla mahdollisella tavalla. Myös tilanteiden muuttuessa vastaamme hoitotilanteista. Tiesithän, että meillä voit asua niin pitkään kuin haluat, niissä puitteissa, että se on turvallista asumista.

Vuokraan kuuluva peruspalvelu sisältää seuraavaa:

 

Siivous – liinavaatteet:

Kaikissa asunnoissa tehdään viikkosiivous kerran viikossa, sovittuna päivänä.
Liinavaatteet ja pyyheliinat vaihdetaan kerran viikossa ja pestään pesulassa.
Ikkunat pestään kaksi kertaa vuodessa.

Sauna ja yhteiset tilat:

Saunavuoron voi valita ja saunassa voi käydä viikottain. Saunatilassa on myös poreamme.  Jos, on tarvetta sauna/suihkuapua  hoitajat auttavat..Olohuone ja ruokasali ovat asukkaiden käytettävissä, näitä voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin.

Turvallisuusjärjestelmä:

Ympärivuorokautinen puhelinpäivystys joko Villa Ensin henkilökuntaan tai päivystävään sairaanhoitajaan, Stellaan. Asukkailla on turvapuhelin ja turvaranneke. Jokaisessa asunnossa on näköpuhelin ulko-oveen.
Villa Ensin pohja- ja ensimmäisessä kerroksessa on murtohälyttimet.
Kaikissa huoneistoissa ja yhteisissä tiloissa on palohälyttimet.

Henkilökunta:

Palveluista vastaa moniammatillinen henkilökunta. Sairaanhoitajan palvelut on tavoitettavissa pääsääntöisesti arkipäivisin ja  myös toisinaan viikonloppuisin.  Mahdollisuus on myös huoltomiehen palveluihin.Henkilökunta on paikalla klo 7.45 – 20.00. Viikonloppuisin klo 8.00 – 18.00. Yöaikana päivystää Stellan sairaanhoitaja. Hälytys turvarannekkeella.

Liikunta ja kahvit:

Kesällä panostamme ulkoiluun, niinpä meillä alkaa toukokuussa fysioterapeutin vetämä kävelykoulu raittiissa ulkoilmassa.  Syksyllä ja talvella harrastetaan erilaisia jumppa/tanssihetkiä. Tämä kaikki on vapaaehtoista osallistumista omien mieltymyksien mukaan.

Iltapäiväkahvit juodaan kesällä sään salliessa omassa pihassa, puutarhassa  ja muuna aikana alakerran olohuoneessa.

Muuta ohjelmaa:

Järjestämme erilaisia tapahtumia kuten grillijuhlia, itsenäisyyspäivänjuhlaa, joulukonserttia, Lucia tapahtumaa yms.