Palvelukuvaus

Tule tutustumaan Villa Ensiin, asuntoihimme ja palveluihimme paikan päälle! Tiedustele vapaita asuntoja!

Palvelutalossamme on ammattitaitoinen sairaanhoitohenkilöstö ja oma siivooja.

Kaikki asunnot ovat valoisia ja suunnittelussa on panostettu yksilöllisyyteen, viihtyisyyteen ja turvallisuuteen. Asukkaiden yhteisessä käytössä ovat lisäksi olohuone ja ruokasali sekä saunaosasto. Asunnon voit sisustaa mielesi mukaan omilla huonekaluilla ja tauluilla.

Villa Ensin asumispalvelut on tarkoitettu ensisijaisesti seniori ikäisille henkilöille, niin yksinasuville kuin aviopuolisoillekkin, joilla siten on mahdollisuus turvalliseen asumiseen ja siihen liittyjen erilaisten palvelujen käyttämiseen. Meille voi myös muuttaa lyhytaikaisesti esim.jälkikuntoutukseen, jos kotiin tulee putkiremontti, kesälomalle tms.

Terveydenhoito:

Terveyden – ja sairaanhoito ovat myös jokaisella yksilöllistä. Vastaamme hoitotarpeisiin esimerkiksi: lääkehoito, INR, RR – mittaukset , haavanhoidot. Keskustelemme jokaisen uuden asukkaan kanssa, hänen toiveistaan ja sairaanhoidollisista tarpeistaan ja pyrimme toteuttamaan ne parhaalla mahdollisella tavalla.Meillä käy myös säännöllisesti jalkahoitaja ja hieroja. Kampaaja käy tarvittaessa. Myös tilanteiden muuttuessa vastaamme hoitotilanteista. Tiesithän, että meillä voit asua niin pitkään kuin haluat, niissä puitteissa, että se on turvallista asumista.

Aamiainen, lounas, päiväkahvi ja iltapala:

Valmistamme jokaisen asukkaan toiveiden mukaisen yksilöllisen aamu- ja iltapalan.

Lounasruokailuun kuuluu 3 ruokalajia, alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka myös leipä ja ruokajuoma.

Päiväkahvi kuuluu vuokraan ja se tarjoillaan päivittäin joko sisällä olohuoneessa tai ulkona puutarhassa kesäisin sään niin salliessa.

Päivällistä on myös mahdollista saada niin halutessa.

Vuokraan kuuluva peruspalvelu sisältää seuraavaa:

Siivous – liinavaatteet:

Kaikissa asunnoissa tehdään viikkosiivous kerran viikossa, sovittuna päivänä.
Liinavaatteet ja pyyheliinat vaihdetaan kerran viikossa ja pestään pesulassa.
Ikkunat pestään kaksi kertaa vuodessa.

Sauna ja yhteiset tilat:

Saunavuoron voi valita ja saunassa voi käydä viikottain. Saunatilassa on myös poreamme.  Jos, on tarvetta sauna/suihkuapua,  hoitajat auttavat.Olohuone ja ruokasali ovat asukkaiden käytettävissä, näitä voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin.

Turvallisuusjärjestelmä:

Ympärivuorokautinen puhelinpäivystys, klo 7.45-20.00  Villa Ensin henkilökuntaan ja klo 20.00 – 7.45 päivystäjään, ADD secureen. Asukkailla on turvapuhelin ja turvaranneke. Jokaisessa asunnossa on näköpuhelin ulko-oveen.
Villa Ensin pohja- ja ensimmäisessä kerroksessa on murtohälyttimet.
Kaikissa huoneistoissa ja yhteisissä tiloissa on palohälyttimet.Hälytykset menevät suoraan palolaitokselle.

Henkilökunta:

Palveluista vastaa moniammatillinen henkilökunta. Sairaanhoitajan palvelut on  tavoitettavissa pääsääntöisesti arkipäivisin ja  myös toisinaan viikonloppuisin. Henkilökunta on paikalla klo 7.45 – 20.00. Yöaikana päivystää ADD securen päivystäjä. Hälytys, turvarannekkeella. Mahdollisuus on myös huoltomiehen palveluihin.

Liikunta ja kahvit:

Kesällä panostamme ulkoiluun, niinpä toukokuusta lähtien hoitajat ulkoilevat asukkaiden kanssa raittiissa ulkoilmassa erikseen sovitulla aikataululla. Syksyllä ja talvella harrastetaan erilaisia jumppa/tanssihetkiä jotka ovat vapaaehtoisia talon asukkaille eikä näistä veloiteta erikseen.

Iltapäiväkahvit juodaan kesällä sään salliessa omassa pihassa, puutarhassa  ja muuna aikana alakerran olohuoneessa.

Muuta ohjelmaa:

Järjestämme erilaisia tapahtumia ja viriketoimintaa talon asukkaille kuten grillijuhlia, itsenäisyyspäivänjuhlia, joulukonsertteja, Lucia tapahtumaa, tietovisaa, musiikkihetkiä, bingoa yms.